Natuurlijke aspirines: middelen tegen hoofdpijn
Hoofdpijn is nooit een pretje. Of het nu een zeurende, licht hoofdpijn is in het achterhoofd of een aanslepende migraine. De beste remedie is niet naar de apotheker rennen om een geneesmiddel, maar om je bed op te zoeken en een paar uur onder de lakens door te brengen. Helpt slapen echter niet, dan zijn er nog vele andere natuurlijke middelen tegen hoofdpijn. Hieronder enkele op een rijtje!

Bovenaan het lijstje: Sint-Janskruid!

Dit kruid is al eeuwenlang gekend als middeltje tegen spanningshoofdpijn. Dit kan je overal vinden, en de thee hiervan is veelal efficiënt tegen stress en spanning. Een kopje warme, dampende thee brengt innerlijke rust en helpt zelfs tegen de bestrijding van symptomen als depressiviteit, prikkelbaarheid en neerslachtigheid. Sint-Janskruid verwijdt je bloedvaten, waardoor je bloed veel vlotter kan stromen. Ideaal om die hoofdpijn weg te krijgen!

Nummer twee: lavendelthee!

Lavendel, iedereen kent het plantje. De mooie, paarse kleur verovert iedereens hart en vormt een prachtig stukje flora! Maar… lavendel kan je ook helpen om je hoofdpijn te verdrijven. Lavendel kan je overal terugvinden, zoals bij je kruidenier. Enkele druppeltjes volstaat: in je water, in je bad, op je kussen, op je lakens, noem maar op: lavendel brengt je tot rust en helpt je te ontspannen. Verse lavendel kan je ook deugd doen: wrijf de bloemetjes in stukjes en adem zo diep als je kan de vrijgekomen geur ervan in.

Zout, zout en nog eens zout

Zout heb je altijd in huis. Je gebruikt het in al je gerechten, gaande van pasta tot een eenvoudig eitje. Maar wist je dat zout ook van pas kan komen als je hoofd barst van de pijn? Wel, het is vooral heel doeltreffend als je een “hamertje” in je hoofd hebt. Dit is vaak ten gevolge van aanslepend verdriet of negatieve gevoelens. Een overlijden, een breuk, noem maar op: de (hoofd)pijn is een logisch gevolg, maar zout is hierbij je redder in nood!

Citroengele honingklaver: mooi en gezond

Honingklaver is een plantje met prachtige gele bloemetjes. Al eeuwenlang wordt het kruid gebruikt om medische kwaaltjes van de baan te helpen, waaronder dus ook hoofdpijn. Honingklaver is een perfect middeltje tegen zowel zenuwpijn als spanningshoofdpijn. Waarom? Dankzij haar pijnstillend en rustgevend effect. Bovendien werk het klaver ook tegen slapeloosheid, melancholie en zenuwachtigheid en heeft het een positief effect op je spijsvertering: het ideale, natuurlijke geneesmiddel met vele medicinale werkingen dus!

Eet een hapje

Tja, heb je hoofdpijn, dan kan je ook eenvoudigweg proberen om een hapje te eten, vooral als je hoofdpijn afkomstig is van spanningen en stress. Let wel op: vermijd zo veel mogelijk suikers, chocolade en noten en vermijd het drinken van koffie en wijn. Cafeïne, suiker en alcohol zijn niet bepaald twee handen op één buik met hoofdpijn!