Middelen tegen buikpijn
Buikpijn kan soms echt de hel zijn. Buikkrampen zijn de ergste en een goed en efficiënt middeltje is dan ook zeer gewenst. Maar… je hoeft hiervoor niet meteen naar de apotheker te lopen, integendeel. Misschien heb je wel al iets in je keukenkasten dat je maag en buik weer tot rust kunnen brengen. Hieronder vind je alvast enkele tips terug om je weer goed en gezond te voelen.

Gember tegen buikpijn

Gember, je bent er voor of je bent er tegen, want geeft toe: het heeft een sterke en aparte smaak. Maar gember staat wel hoog bovenaan het lijstje om je buik weer in orde te krijgen als je buikpijn hebt! Vooral verse gember is hierbij zeer doeltreffend. Heb je dus nog een knolletje gember liggen in één van je kasten of ijskast? Rasp dan een beetje gember in een warm kopje thee. Verse gemberthee is heerlijk én goed voor je buik. En wees gerust: het mag dan wel een pittige smaak hebben, je buik is er in een mum van tijd mee gebaat! Ook andere gemberthees zoals GingerLove werken meer dan uitstekend tegen de buikpijn.

Pepermunt to the rescue

Neen, we hebben het hier niet over pepermunt kauwgom of andere pepermunt snoepjes, maar wel over de variant zonder suiker. Een kopje warm water en een paar muntblaadjes kunnen al volstaan om je buikpijn te verdrijven! Munt is bovendien een plantje dat gemakkelijk groeit, zelfs in huis op de vensterbank. Dus misschien is het een goed idee om een plantje in huis te halen? Zelfs eenvoudigweg kauwen op een muntblaadje kan werken!

Citroen doet je goed

Citroen, of meer bepaald citroenwater, is misschien we één van de meest veelzijdige fruitsoorten dat je in je supermarkt kan kopen. Het helpt tegen verschillende kwaaltjes, maar ook tegen buikpijn. Heb je dus geen munt, gember of andere middelen in huis, dan is het zeker een aanrader om wat citroensap te persen en te mixen met warm water. Enkele theelepeltjes zijn al genoeg om je weldra weer op en top gezond te voelen.

Aloë Vera sap: fris en lekker

Dit ingrediënt heeft de afgelopen jaren aan populariteit gewonnen. In smoothies, in shakes en in zomerse sapjes: overal vind je het wel in terug. Zelfs in allerlei zalfjes en smeersels zit het in! Aloë Vera heeft haar efficiëntie al meermaals bewezen en dit bij diarree, bij buikkrampen en andere buikgerelateerde klachten.

Ook een eenvoudige douche kan helpen!

Niet alleen plantaardige elementen kunnen je buikpijn verhelpen, maar ook je douche kan een goede partij voor je zijn. Het is een raad die je oma of opa misschien wel eens vermeld heeft, maar een hete douche van een kwartiertje kan wonderen doen. Sta je niet graag onder de douche, dan kan je ook opteren voor een warmwaterkruik. Wikkel deze wel in een handdoek, want met brandplekken ben je uiteraard nog verder van huis!

Probiotica

De grote rage vandaag is eigenlijk geen homeopathie, maar wel een alternatief middel in a way. Ikzelf neem een simpel maar kwalitatief probioticum van Nextgen Science en ben er erg tevreden van. Het helpt de balans in je buik te herstellen, en het werkt verbazend snel!