Enkele middelen tegen slapeloosheid
Slaap heeft iedereen nodig, zowel jong als oud. Een gemiddelde van acht uur slaap is wat men voorschrijft, maar wat als je nog geen uurtje rust kan genieten ’s nachts? Wat als je je ogen niet zelfs een paar uurtjes kan sluiten? Wel, dan is het hoog tijd om je slaapproblemen onder handen te nemen! Hieronder vind je alvast enkele natuurlijke middelen tegen slapeloosheid!

Lavendel op het hoofdkussen

Lavendel is een wondermiddel tegen honderd-en-één kwaaltjes, waaronder hoofdpijn. Het is een mooie plant, met prachtige bloemen, maar het is nog prachtiger dat het ook je slapeloosheid van de baan helpt. Lavendelextract vind je bij je plaatselijke kruidenier en het volstaat om hiervan slechts een paar druppeltjes van op je polsen te wrijven. Ook je slapen kan je hiermee inwrijven. Het heeft een rustgevend effect en als dat niet helpt, kan je nog steeds een paar druppeltjes op je kussensloop doen.

Hopbellen onder het hoofdkussen

Hopbellen zijn misschien iets minder gekend als middel tegen slapeloosheid, maar ze zijn des te doeltreffend! Ze worden reeds enkele jaren gebruikt tegen kwalen als angst en zenuwachtigheid, maar dus ook tegen slaapstoornissen. Hop is een soort kruid, dat je ook kan verwerken in je thee (1 eetlepel voor 150ml water). Maar… leg je de hopbellen onder of naast je hoop, zal de geur je als vanzelf slaperig maken.

Appeltjes versus honing

Appeltjes lust iedereen, honing meestal ook. Daarom is er ook de simpele truc met appelazijn en honing! Lijd je al enkele dagen aan slapeloosheid? Dan moet je eens proberen om twee theelepels appelazijn te mengen met hetzelfde aantal theelepels honing in een kopje heet water. Drink je dergelijk glas vlak voor je gaat slapen met kleine slokjes? Dan slaap je als een roos!

Melk is goed voor elk

Een tas melk lust iedereen. Het is lekker fris en smaakt voornamelijk erg goed bij het ontbijt, bij je cornflakes of bij pannenkoeken! Maar melk kan ook heel doeltreffend zijn tegen slapeloosheid als je het warm drinkt. Zo is een kopje warme melk met honing erg goed, maar ook met enkele blokjes anijs kan het wonderen verrichten. Een vreemde remedie tegen slapeloosheid kan echter ook het volgende zijn: kook twee uien in een flinke portie melk en drink het geheel vlak voor je gaat slapen op!

Kruidenthee à volonté

Thee is gekend voor haar goede werking tegen slapeloosheid. Vooral kruidenthee blijkt heel doeltreffend te zijn. Enkele voorbeelden? Kamillethee, rooibosthee, valeriaanthee en citroenmelissethee. De mogelijkheden zijn legio!